Celulozna izolacija predstavlja naravno toplotno izolacijo iz celuloznih vlaken, ki so izdelana iz čistega, nepomešanega časopisnega papirja. Osnovni material je torej les. Sortiran papir se grobo nacefra na vlakna, zmeša z mineralnimi solmi in zmelje v posebnem mlinu. Proizvodnja je s pomočjo zunanjega in notranjega nadzora podvržena najstrožjim nacionalnim in evropskim tehničnim soglasjem, da zadovolji vse kriterije kakovosti. Mineralne soli ščitijo celulozo ISOCELL pred škodljivci in glivicami, da je odporna proti plesni in na ogenj.

 

Najboljše vrednosti toplotne izolacije

Celulozna izolacija ISOCELL se odlikuje s posebej nizko toplotno prevodnostjo (AT/EU: 0,039 W/mK, DE: 0,040 W/mK). Vendar pa je vsaka izolacija učinkovita tako dobro, kot njena najšibkejša točka. Zato celuloza ISOCELL zapolni tudi najbolj ozke vrzeli in razpoke. Tako nastane izolacijska plast brez razpok in toplotnih mostov.

 

Izjemna zaščita pred vročino

Visoka zmogljivost shranjevanja celulozne izolacije ISOCELL povzroči, da sončna toplota prodira v notranjost prostora bistveno počasneje kot pri običajnih izolacijskih materialih. Mansardni prostori ostanejo hladni še globoko v noč.

 

Učinkovito varovanje okolja

Že pri sami pripravi celulozna izolacija ISOCELL skrbi za okolje. V primerjavi z ostalimi izolacijskimi materiali je poraba primarne energije precej nižja: v primerjavi s polistirolom znaša prihranek do ene šestine energije, v primerjavi s steklenimi vlakni pa kar eno tretjino.

 

Prihrani čas in denar

Izjemno nizek koeficient toplotne prevodnosti in zanesljivost pri namestitvi tudi pri večjih debelinah izolacije – poseben sistem vpihovanja omogoča izoliranje brez vrzeli in brez odpadkov.

 

Optimalna zvočna izolacija

Testi dokazujejo: celulozna izolacija ISOCELL omogoča pri vmesnih stenah do 7dB boljše vrednosti zvočnih meritev kot
običajne plasti iz vlaken.

 

Višja požarna zaščita

Celulozna izolacija ISOCELL lahko shranjuje in znova oddaja vlago brez izgub pri izolacijskih lastnostih. Ta proces na naraven način regulira ozračje v prostoru, pri čemer se prihranijo dodatni stroški ogrevanja. Pri sanacijah ali pri sistemih s plosko streho brez zračnega mostu deluje ISOCELL z vidika gradbene fizike kot hranilnik za vlago. Poleg tega pa so še posebej pri lesni gradnji v nasprotju z običajnimi plastmi vlaken vetrotesne in zrakotesne lastnosti   bistveno boljše.

 

Vsestranska izolacija

Celulozna izolacija ISOCELL je vsestransko uporabna. Za izolacijo poševne strehe, stropov v mansardi in sten ali kot izolacija za hranilnike, instalacijske jaške, obokov npr. v cerkvah ali kot vidna akustična izolacija.


Strokovno vpihovanje

Celulozna izolacija ISOCELL deluje čisto preprosto. Strokovnjak za vpihovanje se s tovornjakom pripelje na gradbišče in ima zraven vse, kar potrebuje. Stroje za vpihovanje in celulozna vlakna. Gradbinec, krovec ali drugi mojster je pred tem že vse pripravil. Vpihovalni stroj ostane v tovornjaku, kjer se ga polni s celulozo. Strokovnjak napelje cevi do želenih mest in prične z delom. Celulozna vlakna se vnašajo v konstrukcijo tako, da nastane izolacijska plast brez vrzeli. Ni pomembno, če gre za tla, strop ali stene – končni izdelek je vedno popoln.

 

 

 

 

 

Želite energetsko analizo in svetovanje na vašem domu?
Pokličite nas!